Sometimes the people we love are not ours.

Sometimes the people we love are not ours. They come into our lives to teach us something. God gave us them temporarily so that we can learn something from them, or from us. Learn who are we when we are with them. 

Sometimes meeting new people isn’t about learning who they are, but learning who we actually are. It makes us know ourselves better. 

At the end of the day it’s about acceptance. Whether we can accept what we have learnt, whether what we have learnt brings out the better, if not the best in us. Learn to accept.

At least that’s what I’m trying to do now. InshaAllah.

Just saying.

 

Amelia.

ps: No title because I couldn’t find the best title for this entry. Simply writing a title wouldn’t make it special. Hence, no title.

Advertisements

Doa.

N skrg apa yg ang nmpk, ang kena yakin yg allah tunjuk kn suma tu

 

Mmg kita xdpt direct exactly mcm yg kita mintak, xdak rasa rindu apa suma tu.. kita la kena usaha buang rasa tu jauh2

 

Allah uji kita ngn opposite sex ja ang tau..tu kelemahan manusia.. kita kena dekat kn diri lagi ngn allah tuk lupa kn lelaki..

 

Bgn solat mlm, baca quran..

 

Bg ati tenang..nangis ka apa ka, suma ngadu kat allah.. ckp mcm ang dok ngadu kat aku ni dlm doa ang..allah tu dia suka gila kalu kita ngadu kat dia ja..

 

Allah ni dia jeles taw kita ngadu kat org lain selain dia, sbb dia yg jdi kn kita,.kita ni dia punya..jd kita la kna balik kt dia..

So setakat ni aku rasa yg perlu ang buat tuk tenang, ang kena betul2 yakin yg apa yg jd ni hint dari allah..

 

Dia lg syg ang dr mak ang syg ang, so dia tunjuk apa yg perlu ang nmpk.. dia makbulkan doa ang melalui cara ni..

 

Ang klu rasa x kuat tahan rasa syg kat reza, n klu perlu stop kwn ngn dia, stop la.. drpd ang jadi mcm ni, lg sedih..

 

Bukan x kwn sbb bnci, tp sbb kita taw kita x mampu..

 

Buat pa kita seksa diri kita..

 

Ya, aku tak mampu. Betul. I don’t hate you, but I’m not strong enough.